Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Δύσοσμη συντροφική κουζίνα Vs ….


Σε ένα διαμέρισμα της οικοδομής όπου ζω κατοικούν δύο φοιτήτριες, ωραία κορίτσια αν και αριστερής αισθητικής όπως λέω εγώ (στα ευγενικά μου). Η μία από τις δύο το παίζει πιο συνειδητοποιημένη και επισκέπτεται τις ¨λαϊκές¨ συνελεύσεις της γειτονιάς ενώ
συμμετέχει και σε δρώμενα των κοντινών και όχι μόνο καταλήψεων…
Πριν λίγους μήνες τις πέτυχα έξω από το σπίτι τους ενώ όλο το κλιμακοστάσιο μύριζε μαγειρεμένο φαγητό και ίσως κάποιο κέικ (η μύτη εκπαιδεύεται καλύτερα με τις στερήσεις μακριά από τη σπιτική κουζίνα !!!).
-          Τι έγινε κορίτσια γιορτάζετε κάτι και θα μας σπάσετε τη μύτη;  
-          Μπα, μαγειρεύουμε για τη γειτονική κατάληψη που το βράδυ θα έχει  συντροφική κουζίνα για όλο τον κόσμο.
-          Τότε δεν σας ζητάω πιάτο ..μη το στερήσω από κάποιον που το έχει ανάγκη.
-           
Το βράδυ πέρασα έξω από το χώρο της κατάληψης και είδα πάρα πολύ κόσμο με ποτήρια και πιάτα στο χέρι …ενώ ακούγονταν δυνατή μουσική….
Η εικόνα ήταν αυτή του νεανικού πάρτι, παιδιά μιας αισθητικής, ράστα μαλιά, μούσια, φουλ σκουλαρίκια, αρβυλάκια ή σταράκια, πραγματικά έδειχναν ότι το διασκέδαζαν...!
Πουθενά όμως δεν είδα να τρώνε για παράδειγμα οι γιαγιάδες που βλέπω τουλάχιστο δύο φορές την εβδομάδα να παρακαλάνε για παραπάνω έκπτωση στις γειτονικές λαϊκές. Πουθενά δεν είδα κάποιο από τους πολλούς φοιτητές που έχουν άλλη αισθητική από τους διοργανωτές. Δεν είδα καν μετανάστες όπως τους λένε (λάθρο-μετανάστες τους λέω εγώ).
Παιδάκια απολίτικα( στην ουσία)  που τους αρέσει ή τους βολεύει (σαν ψυχοθεραπεία ή έχουν όφελος ή ως  άλλοθι)  να κάνουν τους φτωχούς ή τους αναρχικούς.
Είναι τα ίδια παιδιά που τα βγάζουν να φωνάζουν ως χρήσιμοι ηλίθιοι στις πορείες συμπαράστασης των μπάχαλων ή των επαγγελματιών αναρχικών….κρίμα η ελληνική νεολαία να εγκλωβίζεται σε αυτούς τους χώρους να σκοτώνει τα ιδανικά της και στη συνέχεια να συνεχίζει τη ζωή της επικαλούμενη, για να αποποιηθεί της ευθύνες της, το αριστερό ή αναρχικό  παρελθόν της.
Την επόμενη ημέρα ρώτησα τη λιγότερο ενταγμένη κοπέλα για την περασμένη βραδιά και το είδος του κόσμου.

-¨ Εμείς που φέραμε τα φαγητά και τα παιδιά της κατάληψης ήταν…έλα μωρέ ένα πάρτι…!¨
- Από τη γειτονιά ; Κανείς συνταξιούχος;
- Μπα ψιλο-μούφα …και ως πάρτι μέτριο…

Καμιά ουσία, κανένα αποτέλεσμα …απλά στρατολόγηση νεολαίας… Δημιουργία μια ¨Ελίτ¨ μιας αισθητικής που θα δημιουργεί την κάλυψη το μπούγιο των περίεργων δραστηριοτήτων τους…

Δεν μπορώ όμως …με τρώει και θα αντιπαραβάλω τη δράση της Χρυσής Αυγής.
Και αυτή είναι πολιτική δράση, όμως έχει αποτέλεσμα κοινωνικό, οργανωμένο που ανακουφίζει τις ομάδες που χτυπά η απουσία του κράτους και η κρίση. Τα κοινωνικά παντοπωλεία αλλά και οι διανομές τροφίμων είναι συνεπείς προς την ιδεολογία και τις διακηρύξεις του κινήματος δράσεις. Όλοι οι αδύναμοι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να ανακουφιστούν.
Και οι άνθρωποι του Λαικού Συνδέσμου ειλικρινείς όλοι ο Έλληνες που έχουν πρόβλημα μπορούν να έρθουν …δε τους αναγκάζουμε να μας ψηφίσουν !!!
Κοντά στους Έλληνες με ουσία και όχι απλά ένα λάιφ στάιλ  μόνο για στρατολόγηση.
Ελπίζω να συνεχιστούν οι δράσεις ανακούφισης των Ελλήνων, αλλά και να επεκταθούν στους τομείς της υγείας και των νομικών και λογιστικών συμβουλών.
Όταν ο Έλληνας σταθεί ουσιαστικά δίπλα στον Έλληνα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αυτό είναι και το στοίχημα της Χρυσής Αυγής, να μας θυμίσει πως αυτό μπορεί  να γίνει ! ! !