Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Εισαγόμενοι ιεραπόστολοι, Αριστοτέλους και Βασιλέως Ηρακλείου…Να και ένα θέμα για κείμενο μιας ανάσας που δεν έχει την καταγωγή του από την επικαιρότητα.

Λοιπόν, αυτές της ημέρες κάθε πρωί Αριστοτέλους με Βασιλέως Ηρακλείου την στήνουν από τη
Βιβλική Βαπτιστική Εκκλησία προς επαφή με πιθανούς νέους πιστούς. Δε μιλάμε για ένα απλό καρτέρι, έχουμε σόου !!!
Ένας μεγαλόσωμος ιεραπόστολος εκφωνεί με στόμφο λόγους, στα αγγλικά, πιθανά μέσα από τις γραφές, ενώ άλλοι ιεραπόστολοι κρατούν πλακάτ με αποσπάσματα από ιερά κείμενα, στα Ελληνικά…
Προφανώς έμαθαν για την οικονομική κρίση, τους τα φούσκωσαν και λίγο παραπάνω τα διεθνή μέσα και σου λέει ανάγκη έχουν πάμε να εφαρμόσουμε πάνω τους τις τεχνικές προσηλυτισμού για τον τρίτο κόσμο ή για τους ινδιάνους (πάντως για να είμαι δίκαιος καθρεφτάκια δεν είδα να δίνουν).
Αρνητικές αντιδράσεις να πω την αλήθεια δεν είδα …ίσως το σόου εμπνευσμένο από αμερικάνικη υπερπαραγωγή με θέμα μέσα από την Παλαιά Διαθήκη να κρατάει τις εντάσεις χαμηλά ή τα 38άρια θερμοκρασία να κάνουν τους πάντες να ψάχνουν αιρκοντίσιον και όχι νέα πίστη …
Το… τζάμπα… σόου μας αρέσει…
Ένας φίλος έπιασε κουβέντα μαζί τους …
Τον ρώτησαν αν γνωρίζει πότε θα πεθάνει ή κάτι τέτοιο…
Μου κίνησε το ενδιαφέρον, λες να ξέρουν σκέφτηκα… αν είναι το τέλος μου κοντά να βγω από το ΙΚΑ…
Φρούδες οι ελπίδες …του είπαν ότι μόνο ο Θεός γνωρίζει…   

ΥΓ 1. Αν κατά λάθος διαβάσει αυτό το κείμενο κάποιος  από τους εισαγόμενους ιεραπόστολους, θέλω να του πω ότι μπορεί να αγαπάμε τα αμερικάνικα φίλμ και σήριαλ… αλλά θεολογικά και φιλοσοφικά είμαστε χιλιάδες χρόνια μπροστά για να τσιμπήσουμε από αυτό το κιτς σόου ….
ΥΓ 2 Μάθανε ότι ….