Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Αύριο η δίκη Μπουτάρη Vs Ποντίων

Διαβάζω στην ΚΑΡΦΙΤΣΑ


Διάδικοι θα είναι αύριο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η Παμποντιακή Ομοσπονδίας Ελλάδος, με αφορμή το κλητήριο θέσπισμα του δημάρχου για «παράνομη χρήση» της πλατείας Αγίας Σοφίας την ημέρα της γενοκτονίας των Ποντίων.

Η δίκη αρχικά είχε οριστεί για τις 22 Νοεμβρίου 2012, αλλά λόγω των απεργιών κατέστη αδύνατη η διεξαγωγή της. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να παραχωρήσει στην Ομοσπονδία τον χώρο της πλατείας για την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης στις 19 Μαΐου 2012 και ζήτησε από την αστυνομία να ελέγχει τους διοργανωτές την ημέρα αυτή. Οι αστυνομικοί, εκτελώντας τις εντολές του, βεβαίωσαν παράβαση σε βάρος της ΠΟΕ για παράνομη κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου της πλατείας. Υπεύθυνος για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γιώργος Γεωργιάδης (γενικός γραμματέας της ΠΟΕ). Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απέστειλε κλητήριο θέσπισμα στον κ. Γεωργιάδη, καλώντας τον να δικαστεί ως κύριο υπαίτιο της παράβασης.

Ελπίζω ο Δήμαρχος έστω και την τελευταία στιγμή να καταλάβει το λάθος του και να σταματήσει αυτή την απαράδεκτη διαδικασία. Δεν είναι κακό να βάζεις τον εγωισμό σου στην άκρη και να επανορθώνεις.