Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Γιουνιβέρσιτι οφ Άνκαρα (university of ankara)



Άλλο ένα πρόχειρο και ασύνταχτο κείμενο χωρίς ανάσα:

Χθες βράδυ πήγαμε να δειπνήσουμε σε εστιατόριο «αριστοκρατικής» περιοχής της πόλης.
Δεν γράφω βέβαια αυτές τις γραμμές για να εκθειάσω τα νόστιμα φαγητά, το καλό κρασί και το όμορφο περιβάλλον …
Αφορμή πήρα από μια παρέα στο διπλανό τραπέζι.
Ήταν δύο ζευγάρια, οι άνδρες κουστουμάτοι πενήντα συν, ο ένας μάλιστα αν κρίνω από τα κοκάλινα γυαλιά και το στόμφο στην ομιλία, είχε καθηγητικό στυλ και μονοπωλούσε την κουβέντα. Οι γυναίκες γύρω στα 45 καλοβαλμένες και καλά ντυμένες παρακολουθούσαν και η μία, η κυρία «καθηγητού»,  έστελνε διαρκώς μηνύματα με το κινητό της.
Δεν είναι του τύπου μου να κρυφακούω αλλά ο «καθηγητής» μιλούσε συνεχώς δυνατά και εκθείαζε συνεχώς το τουρκικό θαύμα, εκστασιαζόταν δε με τα κατορθώματα τους στον τομέα της ανοικοδόμησης και της εκπαίδευσης.
Οκ, δεν μπορούσα να ακούω και τα πάντα αλλά έπιανα συνέχεια την ιαχή « Γιουνιβέρσιτι οφ Άνκαρα» « Θα σε στείλω, του είπα, στο Γιουνιβέρσιτι οφ Ανκαρα να δεις το φως σου…»   
Αυτό το καλοντυμένο και καλοβολεμένο από το ελληνικό κράτος, σκουπίδι, όχι μόνο είναι διαφημιστής του γείτονα και ανταγωνιστή για να μην πω εχθρού αλλά κάνει και τον μεσάζοντα.
Πόσο χαμηλά θα πέσει η καθηγητική μας ελιτ…!
Απλά εισπράττει τον μισθό και το μόνο που κάνει είναι να αποδέχεται και να συντηρεί την μιζέρια μας και αντί να αγωνίζεται για βήματα της Πατρίδας εμπρός να στέλνει τους ελπιδοφόρους εγκεφάλους μας στον ανταγωνισμό( αφιλοκερδώς;)
Φοβάμαι, μάλλον είμαι σίγουρος ότι η αναγέννηση δεν θα έρθει (αν έρθει ) από τις προβεβλημένες ελίτ ( Καθηγητών, καλλιτεχνών, TV περσόνων κ.α).
Η ελπίδα έρχεται από τους απλούς μεσαίους ανθρώπους που επιμένουν να έχουν ιδανικά, αξίες, πίστη και λειτουργούν μέσα από τον πυρήνα της οικογένειας αλλά και συντροφιών ή συλλόγων- ομάδων,  σύγχρονα κρυφά σχολεία σε έναν κόσμο εχθρικό, όπως τον έχουν διαμορφώσει οι παραπάνω κυρίαρχες ελίτ.
Ελπίζω τα μηνύματα της κυρίας καθηγητού να πιάσουν τόπο κάποια στιγμή που ο τουρκολάτρης «φίλος» μας θα κάνει ταξιδάκι στο αγαπημένο του Γιουνιβέρσιτι οφ Άνκαρα !!