Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Εκτός τόπου και χρόνου ο δήμαρχος Μπουτάρης στα θέματα τουρισμού.

Δι

 Διάβασα τις χαζαμάρες (που έλεγε και ο Λαζόπουλος) του δημάρχου μας για την παραχώρηση χώρου σε μουσουλμάνους (γενί τζαμί) για το ραμαζάνι…και την προσέλκυση με αυτόν τον τρόπο τουριστών …
Το να κάθομαι εγώ και η παρέα μου
σε κάποιο καφέ της πόλης και να λέμε βλακείες, δεν είναι κακό !!!
Αν όμως ο δήμαρχος της πόλης αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα όπως ο τουρισμός με τέτοιο ερασιτεχνικό τρόπο είναι ολέθριο !!!
Η οργάνωση μιας τουριστικής καμπάνιας είναι ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση. Πρέπει να σχεδιαστεί από ειδικούς και όχι φυσικά την τελευταία στιγμή.
Δεν διαφωνώ ότι πρέπει να στοχεύεις σε ομάδες ατόμων, αυτό όμως δεν γίνεται με λόγια αλλά με συγκεκριμένες κινήσεις(ανάλογα με την ομάδα) τις οποίες όμως κάνεις συνήθως με μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού.

Αλήθεια τι πληρότητα είχαν τα ξενοδοχεία μας το 2ήμερο της γκέι εκδήλωσης; Πόσοι ξένοι ήρθαν και πόσοι Έλληνες;
Είχε γίνει κάποια καμπάνια για να έρθει κόσμος από το εξωτερικό ή έστω από την υπόλοιπη Ελλάδα;
Μπα τίποτα …το έδειξαν και τα αποτελέσματα.
Όλο έγινε μόνο για εσωτερική κατανάλωση, για την ¨κόντρα¨ με τον Άνθιμο που για άλλη μια φορά τσίμπησε στο τυρί που έριξε ο δήμαρχος…
Τον Κυρ Γιάννη τον ενδιαφέρει να συντηρεί την εικόνα του ανατρεπτικού, του προχωρημένου ..αν και ηλικιωμένος…
Συμπέρασμα: «Οι εμμονές και τα ιδεολογήματα  δεν θα φέρουν τουρισμό»
Τουρισμός θα έρθει με τη συνεργασία του δήμου με τεχνοκράτες και φυσικά με κινήσεις αναβάθμισης της πόλης.
-                Υποδομές.
-                      Αναβάθμιση και ανάδειξη πλεονεκτημάτων της πόλης ( Χαλκιδική και Πιερία, Συλλογή Κωστακη, Θρησκευτικός τουρισμός, ιστορία της πόλης, ΔΕΘ, η ίδια η πόλη, νυχτερινή ζωή κλπ)
-                      Καθαριότητα της πόλης ( την έχουν αναλάβει οι Βούλγαροι Ρομά, τραγική εικόνα)
-                      Οργανωμένη αγορά χωρίς την ασχήμια του παρεμπορίου (αλήθεια δήμαρχε πριν τις εκλογές έλεγες ότι δεν θα υπάρχει σεντόνι με λαθραία μέσα σε ένα μήνα, πέρασαν δύο χρόνια..)
-                      Ασφάλεια κλπ…
-                      Εκδηλώσεις

Δήμαρχε, νομίζω έχεις άλλα δύο χρόνια θητεία, φέτος η χρονιά πήγε χαμένη, άσε τα λόγια που μόνο διχασμό φέρνουν στην πόλη και πιάσε σοβαρή δουλειά για του χρόνου….

ΥΓ1 Δήμαρχε ξύπνα !!!
ΥΓ 2 Δήμαρχε, oι ισραηλινοί, λέει, από πρώτοι σε αφίξεις τουρίστες πέρσι φέτος έπεσαν στο εννέα... Τι έγινε έμαθαν ότι είσαι φιλότουρκος και φιλο-ισλαμιστής και στράβωσαν; 
ΥΓ 3 Δεν είμαι ειδικός αλλά ζω το κέντρο της πόλης ...