Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Βρέθηκε φιγούρα του Έρωτα στην Τουρκία, λέτε να είναι από τη βίλα του Σουλεϊμάν;

Η οθωμανική προπαγάνδα των σήριαλ  προσπαθεί να μας δείξει τον  Σουλεϊμάν ως έναν αναγεννησιακό άνθρωπο που αγαπά τον ευγενή έρωτα, την τέχνη αλλά και τις αξίες του ουμανισμού. Οι πραγματικοί όμως γνώστες της ιστορίας θα διαφωνήσουν με αυτή την εικόνα. Οι ιστορικές ανακρίβειες αλλά και εικόνες της λειτουργίας της οθωμανικής αυλής δεν έχουν ούτε στο ελάχιστο καμιά σχέση με την ιστορική πραγματικότητα.
Άρα και πριν διαβάσουμε το δημοσίευμα για τη φιγούρα του Έρωτα αποκλείουμε το ενδεχόμενο να αφορά την οθωμανική περίοδο. Τότε οι γυναίκες δεν ντύνονταν με τα φορέματα που παραπέμπουν στην δύση χρόνια μετά, δεν έκαναν βόλτες εκτός χαρεμιού, δεν, δεν…. Ο σουλτάνος δεν ήταν όλη μέρα σε ένα δωμάτιο και διάβαζε, αλλά έκανε αιματηρές εκστρατείες εξανδραποδίζοντας χριστιανικούς και όχι μόνο πληθυσμούς, ενώ η κρατική μηχανή δεν ήταν αδιάφθορη λες και είναι η κυβέρνηση σκανδιναβικού κράτους σήμερα …
Δηλαδή το μπαξίσι και το ρουσφέτι είναι βενετσιάνικοι όροι;
Στη συνείδηση μας, ξέρουμε δεν ξέρουμε ιστορία ο Τούρκος ή ο Οθωμανός δεν μπορεί να έχει σχέση με μια φιγούρα του Έρωτα … Είναι πέρα από την αισθητική του και το μυαλό μας δεν θα τον συσχετίσει ποτέ με αυτούς όχι μόνο εξαιτίας της γνώσης, αλλά γιατί η μακραίωνη δουλεία μας σε αυτό τον βάρβαρο δυνάστη έγραψε στο DNA μας την πραγματική του εικόνα  σε όλους τους τομείς .
Διαβάστε εδώ για την ανακάλυψη που φυσικά δεν αφορά οθωμανούς :

 Στην περιοχή Γιουμουρταλίκ των Αδάνων βρέθηκε μωσαϊκό στο οποίο υπάρχει φιγούρα του Έρωτα ο οποίος βρίσκεται πάνω σε ένα άλογο του το οποίο στο πίσω μέρος έχει ουρά ψαριού.
Σύμφωνα με τα “tourkika nea” στην συνοικία Ορέν της κωμόπολης, η αρχαιολόγος Ογιά Αρσλάν και η ομάδα της εντόπισαν σε σημείο δίπλα στην θάλασσα την ύπαρξη μιας βίλλας.
Στο σπίτι που πιστεύεται πως ανήκε σε ανώτατο κρατικό αξιωματούχο της εποχής, μόλις ανοίχθηκε ένα τμήμα του, αποκαλύφθηκε μωσαϊκό με φιγούρα του Έρωτα που είναι πάνω σε ένα άλογο με ουρά ψαριού και κυνηγάει ψάρια. Το μωσαϊκό είναι κατασκευασμένο από μάρμαρο, τζάμι και πέτρα και ενδεχομένως ανήκει στην ύστερη ρωμαϊκή εποχή ή στην πρώιμη βυζαντινή περίοδο.
(Πηγή: onalert)