Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Δείτε τη βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Ταχόπουλου “Η Θεσσαλονίκη, ο Μαζάουερ και τα φαντάσματα του οθωμανισμού” που ενόχλησε

Οφείλουμε να συγχαρούμε το συγγραφέα   και τις εναλλακτικές εκδόσεις για την καλή δουλειά που κάνουν.

Εκδήλωση, με θέμα «Θεσμοί και λειτουργία της ελληνικής κοινότητας»

Στο πλαίσιο της Έκθεσης «1912 - Η Θεσσαλονίκη των Ελλήνων» πραγματοποιούνται παράλληλες επιστημονικές εκδηλώσεις στους χώρους που φιλοξενείται η Έκθεση με τις αντίστοιχες γνωστικές ενότητες, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες της να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και να γνωρίσουν καλύτερα την ελληνική κοινότητα της Θεσσαλονίκης κατά την τουρκοκρατία.

Η πρώτη εκδήλωση, με κεντρικό θέμα «Θεσμοί και λειτουργία της ελληνικής κοινότητας»

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Aπεβίωσε πριν λίγο ο Στρατηγός Ντερτιλής


Στον Ερυθρό Σταυρό απεβίωσε πριν λίγο ο Στρατηγός Ντερτιλής. Φυλακισμένος από μια πατρίδα που τον μεγάλωσε, πολιτικός κρατούμενος για 39 χρόνια. Η Δημοκρατία που παρέδωσε την χώρα που αυτός μεγάλωσε στην διεθνή χλεύη και στον εξωτερικό έλεγχο, έβγαλε πάνω του όλη την εκδικητική της μανία, αφηνοντάς τον να πεθάνει με τις χειροπέδες στα χέρια, διότι ήταν "επικίνδυνος".
Έφερε εις πέρας και την τελευταία του αποστολή, όπως έλεγε, να πεθάνει σαν στρατιώτης και να τιμήσει την στολή που φορούσε.

Πηγή

Ο Στρατηγός Ντερτιλής έφυγε με το κεφάλι ψηλά,

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Από την Εφημερίδα Δημοκρατία:Η πρώτη μυροβλήτισσα αγία της Θεσσαλονίκης

Χαίρομαι που κάθε πρωί διαβάζω την Εφημερίδα Δημοκρατία η οποία σέβεται και προβάλει την Ορθοδοξία μας. Μπράβο ελπίζω να συνεχίσει έτσι.(Ακολουθεί το άρθρο για την αγία Θεοδώρα)

Τόπος γαλήνης, ηρεμίας και λατρείας. Εδώ και αιώνες η Ιερά μονή της Αγίας Θεοδώρας αποτελεί σημαντικό κέντρο της ορθόδοξης πίστης και της πνευματικής ζωής στη Θεσσαλονίκη. Δεσπόζει στο κέντρο της πόλης, καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Αριστοτέλους, στην οδό Ερμού.

Ο επισκέπτης, αφού περάσει την πύλη του μοναστηριού και βρεθεί στο εσωτερικό του, ξεχνά αμέσως το βουητό των αυτοκινήτων. Αισθάνεται αγαλλίαση και προσευχόμενος μπροστά από τη λάρνακα όπου φυλάσσονται τα λείψανα της αγίας νιώθει να προσεγγίζει τον Θεό.

Η αγία Θεοδώρα είναι η πρώτη μυροβλίτισσα αγία που εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη, μια και η μυροβλυσία του λειψάνου της προηγείται της πρώτης μαρτυρίας που υπάρχει για μυροβλυσία του αγίου Δημητρίου. Σε πολλά μυροδοχεία που ανακαλύφθηκαν στη μία πλευρά υπάρχει η μορφή του αγίου Δημητρίου και στην άλλη της αγίας Θεοδώρας, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπήρχε συλλατρεία των δύο μυροβλητών αγίων της Θεσσαλονίκης.

«Η ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Θεοδώρας από τον 8ο αιώνα μ.Χ. μέχρι και σήμερα αποτελεί για τη Θεσσαλονίκη σημαντικό κέντρο της ορθόδοξης πίστης και φωτεινό πνευματικό φάρο» τονίζει στη «δημοκρατία» ο ηγούμενος της μονής, αρχιμανδρίτης Δαβίδ Τζιουμάκας.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

" ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ του δασκάλου Δημήτρη Νάτσιου


" ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ του δασκάλου Δημήτρη Νάτσιου.
Δωρεάν κεντρική διάθεση " ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ"
ΜΟΝΑΣΤΗΡΊΟΥ 225, Μενεμένη, ΤΚ 54628, Θεσσαλονίκη. τηλέφωνο 2310552207.
contact@enromiosini.gr

Για να δείτε τι μαθαίνουν ή τι θα μάθουν τα παιδιά σας στο σχολείο.
Αν δεν αλλάξει πάντως κάτι, κάθε Έλληνας γονιός οφείλει να λειτουργεί και ένα κρυφό σχολείο στο σπίτι του ...

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Δηλώσεις Γλέζου μετά το ταξίδι στην Αλβανία


Διαβάζω στο βιβλίο «Στη Ζούγκλα του Ενβέρη» του Κώστα Κυριακού και στο κεφάλαιο Η ΑΛΒΑΝΙΑ «ΑΝΟΙΓΕΙ» ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (σελίδα 63)

«Τον Απρίλιο του 1983 ήρθαν στο χωριό μου πάνω από 40 Φοιτητές από τα Ιωάννινα, οι  οποίοι φιλοξενήθηκαν σε σπίτια ανθρώπων ελεγχόμενων από τη Σιγκουρίμι, των οποίων τα σπίτια ήταν εφοδιασμένα από το κράτος με τα πάντα. Σκοπός ήταν να διαφωτισθούν οι φίλοι από την Ελλάδα, όπως έπρεπε και να φύγουν με πολύ καλές εντυπώσεις. Έπρεπε να πεισθούν ότι δήθεν οι Έλληνες της Αλβανίας «ζουν και βασιλεύουν».
 Δυστυχώς τέτοιες δηλώσεις έκανε στα Μ.Μ.Ε. ο αγωνιστής Μ. Γλέζος μετά την επιστροφή του από την Αλβανία. Εμείς τα ακούγαμε όλα αυτά στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση και στάλαζε η καρδιά μας φαρμάκι.» …

Φυσικά ο Γλέζος δεν ήταν ούτε τουρίστας ούτε αφελής. Ήταν ένας φανατικός κομμουνιστής και θαυμαστής του ανθελληνικού ολοκληρωτικού καθεστώτος της Αλβανίας όπως και οι περισσότεροι εδώ σύντροφοί του.
 Έτσι απλά για να θυμόμαστε ποιοι είναι οι "προοδευτικοί" στην Ελλάδα.
Θα ήθελα να συστήσω το βιβλίο « Στη Ζούγκλα του Ενβέρη» του Κώστα Κυριακού, στους φίλους του ιστολογίου.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Νέα Θέσις.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Σχόλιο για τη Μηχανή του Χρόνου της Νετ



Το σχόλιο είναι για τον κύριο που νομίζει ότι  κάνει εκπομπή ιστορικού περιεχομένου.

Όταν κάποιος ασχολείται με την ιστορία, στη δημόσια τηλεόραση, οφείλει να βγάζει τα ιδεολογικά γυαλιά του και να εξετάζει τα θέματα σφαιρικά παρουσιάζοντας όσες περισσότερες οπτικές γωνίες. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε στη ΔΕΗ και την πλύση εγκεφάλου...
Αν θέλετε να κάνετε προπαγάνδα να πάτε σε ιδιωτικό κανάλι.

Εναλλακτικός τίτλος εκπομπής : Μηχανή Προπαγάνδας !

Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΑ ΟΡΘΑ με τον Γιώργο Πισσαλίδη

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 13:00 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 22:00 Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΑ ΟΡΘΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΙΣΣΑΛΙΔΗ στο AXIS RADIO klik εδώ !!!


Ο Νικοπολίδης στον πάγκο του Ολυμπιακού αύριο

Παρελθόν ο Ζαρντίμ (ποτέ δεν κατάλαβα την παρουσία του στον Ολυμπιακό) και στον πάγκο θα κάτσει ο Νικοπολίδης.
Οκ τον αγαπάω μόνο και μόνο από την συμμετοχή του στην Εθνική !!!

Με αφορμή από το "Πολεμώντας το Καθεστώς" του Νίκου Χιδίρογλου

" Απογείωση . Έκανε το σταυρό του. Δεν φοβόταν, το έκανε δημόσια και στην Αθήνα, όταν περνούσε μπροστά από εκκλησία. Και δεν ήταν ο μόνος... Οι περισσότεροι εναπομείναντες Έλληνες το έκαναν. Ήταν κι αυτό μια πράξη αντίδρασης, μια πράξη επαναστατική." (σελίδα 79)

Σήμερα η κατάσταση δεν είναι ακόμα όπως αυτή που περιγράφει το μυθιστόρημα του Νίκου Χιδίρογλου. Νομίζω όμως, ότι κάνοντας το σταυρό μας έξω από μια εκκλησία, πραγματικά κάνουμε μια μικρή επαναστατική πράξη και δίνουμε κουράγιο σε άλλους Έλληνες.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Επικό ανέκδοτο από το facebook του Φαήλου Κρανιδιώτη


Ο Αλέξης μέσα σ΄ ένα Τ-34 επελαύνει στην Λεωφόρον υπό τας Φιλύρας.
Η Άνγκελα στο καταφύγιο της Καγκελαρίας μόλις δηλητηρίασε τον σκύλο της κι ετοιμάζεται να αυτοπυροβοληθεί.
Το Απόσπασμα Ερυθροφρουρών "Πάνος Σκουρλέτης" (Καραγιαννίδης, Διαμαντόπουλος, Γαϊτάνη) ήδη σκαρφαλώνει στον τρούλο του Ράϊχσταγκ, για να υψώσει στον ιστό το τεράστιο κόκκινο βρακί της Κλάραμπελ...

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ερώτηση για την αντιφασιστική πορεία στην Αθήνα


Τα καλόπαιδα από την Πάτρα θα είναι στην αντιφασιστική;
Ρωτώ απλά για να πάρουμε μια ιδέα των μεθόδων του... αντιφασισμού ...




Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ο Ζαχαρίας Καρούνης στην ΠΡΟΒΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ την Κυριακή 13/1/2013


Αυτή την Κυριακή, εκτός των άλλων καλεσμένος της ΠΡΟΒΑΣ είναι ο εκπληκτικός τραγουδιστής της παράστασης του ΚΒΘΕ « Το Μεγάλο μας Τσίρκο» Ζαχαρίας Καρούνης .
Η ΠΡΟΒΑ μεταδίδεται εκτός από τους 106,1 fm και στο διαδίκτυο (www.cityinternational.gr) και μέσω δορυφόρου στις ΗΠΑ.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Χιδίρογλου «ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ»(Θεσσαλονίκη)


Οι Εκδόσεις «Ερωδιός» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Χιδίρογλου
«ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ»,
που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013, στις 8:00 μ.μ, στην αίθουσα του Αριστοτελείου Βιβλιοπωλείου (Ερμού 61, έναντι του ΟΤΕ)

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΣΤΟΛΗ HARLING-1942 (Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ)


Αποφάσισα και αρχίζω να δημοσιεύω βιβλιογραφία για την Εθνική Αντίσταση. Ο Θέμης Μαρίνος έλαβε μέρος στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Βασιλόπιτα χωρίς Χριστό ...

Ο Δήμαρχος της Αθήνας δεν ήθελε και δεν έκοψε κομμάτι στο Χριστό στην κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου.
Πόσο ξένος και εχθρός της ελληνικής και χριστιανικής μας παράδοσης;
Ας γίνει δήμαρχος στο Ισλαμαμπάντ ή στην Καμπούλ.
Α, κυρ Γιάννη μην παίρνεις ιδέες ....!

Ακριβοί στα πίτουρα του Φαήλου Κρανιδιώτη


Ο ιδανικός άνθρωπος, ο πολίτης που είναι αξιότερος όλων τιμής, υπόληψης και προστασίας, για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ «Βίλα Αμαλία» είναι Πακιστανός/Αφγανός/Σομαλός κ.λπ., gay λαθρομετανάστης, που εκτρέφει καρέτα-καρέτα, ζει σε «κοινωνικό χώρο», ήγουν κατάληψη, και πουλάει απλωμένα στη λινάτσα τα λαθραία της Καμόρα.

Αμα κατεβαίνει και στις πορείες μαζί με τους «αλληλέγγυους» εγχωρίους,

Το Κρυφό Σχολείο του Γιώργου Κεκαυμένου


Για το βιβλίο του Γιώργου Κεκαυμένου είχα ακούσει κανά δύο χρόνια πριν από τον Σερ Βασίλειο Μαρκεζίνη σε συνέντευξη του στον Μ. Καψή. Ο δημοσιογράφος του Μέγκα με ύφος

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΒΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ City International 106.1- Πρόγραμμα Κυριακής 6-1-2013


Την ΚΥΡΙΑΚΗ, 5-7.30 η ΠΡΟΒΑ καταγράφει μια εκ βαθέων συζήτηση του Λευτέρη Κογκαλίδη με τον Τέρη Χρυσό. Ο αρχιζαχαροπλάστης Νίκος Τσιφλικιώτης μιλά για τα γιορτινά γλυκά και προσφέρει τούρτες. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βουργουτζής αναφέρεται στο νέο του βιβλίο. Ο Σάκης Πανάς σας οδηγεί Ελληνικά. Ρεπορτάζ, συζητήσεις, σχόλια και μουσική συνθέτουν το πάζλ της εκπομπής με τους Ηλία Πανά, Παναγιώτη Κουντουρά, Νίκο Χασάπη, Δήμητρα Σαντά, Αντώνη Θεοδωράκη, Τάσο Κοτζάμπαση, Κωνσταντίνο Παρχαρίδη, Ελπίδα Βιγγοπούλου.
Η ΠΡΟΒΑ μεταδίδεται από το ράδιο City International (106.1), στο internet (www.cityinternational.gr) στο facebook (με μικρά Ελληνικά)και μέσω δορυφόρου σε όλο τον κόσμο.